Predstavljamo “Priručnik za očuvanje lokvi”

U sklopu projekta „Still Water Revival“ izrađen je Priručnik za očuvanje lokvi, brošura koja služi kao praktični vodič za očuvanje i obnovu lokvi, važnih vodenih staništa od izuzetne ekološke i kulturne vrijednosti.

U sklopu projekta „Still Water Revival“ izrađen je Priručnik za očuvanje lokvi, brošura koja služi kao praktični vodič za očuvanje lokvi, važnih vodenih staništa od izuzetne ekološke i kulturne vrijednosti. Lokve, male vodene površine koje često prolaze nezamijećeno, igraju ključnu ulogu u očuvanju biološke raznolikosti i podršci brojnim vrstama biljaka i životinja.

Ovaj priručnik pruža informacije o važnosti lokvi, njihovoj obnovi i očuvanju, te nudi praktične savjete o tome kako lokalne zajednice, pojedinci i organizacije mogu pridonijeti njihovoj zaštiti. S obzirom na to da lokve postaju sve rjeđa staništa zbog ljudske aktivnosti, promjena u korištenju zemljišta i klimatskih promjena, priručnik naglašava važnost lokvi kao riznica bioraznolikosti i kulturnog naslijeđa.

Priručnik preuzmite ovdje.

Projekt “Still Water Revival” bavi se restauracijom malih slatkovodnih ekosustava na kršu, a financira ga zaklada Donors’ Initiative for Mediterranean Freshwater Ecosystems. Dragodid sudjeluje na njemu kao partner uz udrugu BIOM, PP Učka, NP Sjeverni Velebit, PP Biokovo i Hrvatske šume. Neke izvještaje sa prethodnih radionica i akcija u sklopu projekta možete pronaći ovdje.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

hrHR